Gafatape, også kaldet: Gaffa tape,Gaffertape, Scenetape, er idag brugt verden over, og er kendt som et Stand-Alone værktøj med uanede muligheder.

Her vil jeg kort give dig et indblik i hvordan tapen kom til verden.

Under anden Verdenskrig havde USA problemer med indtrængende vand, og skidt i deres Magasiner og ammunitionsbokse, kort sagt havde USA brug for en stærk, vandafvisende tape der midlertidigt kunne holde ammunitionen tør. Firmaet Johnson and Johnson blev sat på opgaven, og hurtigt efter havde deres Permacel afdeling opfundet en ny type tape, der indeholdt tråde på begge led, og var særdeles klæbrigt. Dette blev den første version af det vi kender som gaffatape idag.

Camo Ducktape

Under krigen, blev den nye gaffatape brugt flittigt, og på grund af dens andefjer-lignende egenskaber døbt til ducktape. Det nye værktøj blev flittigt brugt til reparationer af jeeps, fly og fungerede rigtig godt som et militær værktøj da det også gav camouflage.

Sølv Ducttape

Efter Anden Verdenskrig, blev USA fulgt af et stort boom i byggeverdenen, og den nye opfindelse blev taget i brug til dagligdagen og i arbejds øjemed. Faktisk blev det så populært at bruge gaffatape til at fixe luftkanaler at tapen nu fik kælenavnet ducttape og blev designet i en sølv-version der matchede luftkanalerne.

Sort Gaffatape/scenetape

Sidst men ikke mindst, blev ducttape taget i brug på de store teatre, hvor skuespillere ikke skulle falde i ledninger, ligeså vel som ledninger skulle skjules for puplikum! Scenetapen blev en stor succes, og bragte to nye ændringer til det sølv ducttape. Det var nemlig et problem at tapen ofte hev maling fra guld og væg med sig når man fjernede det, og samtidig skulle den perfekte scenetape være mindre opsigtsvækkende. Scenetape blev lavet med sort overflade, og i en mindre klistrende version – dette er den version vi oftest støder på i hverdagen og som i Danmark er kendt som Gaffatape!

I korte træk.

  • Verden er ussel.
  • Udviklet af USAs hær  under anden verdenskrig.
  • Får kælenavnet Duck tape på grund af sine vandafvisende egenskaber.
  • Militæret finder tapen brugbar til al salgs reparationer.
  • Får kælenavnet Duct tape på grund af sine evner til at tætne luftkanaler
  • Tapen der ellers var Camo-farvet skifter nu til sølv.
  • Får kælenavnet Gaffer’s tape for sine egenskaber som scene tape!
  • Tapen laves nu i en mindre klæbrig, og sort version.
  • Gaffatape bruges idag, verden over, og nogle steder går det så vidt som hjemmesider der udelukkende omhandler Gaffatape.

Idag bruges Gaffatape som sagt til mange sjovere tiltag, og her på siden vil der også komme eksempler på disse, samt guides til hvad man kan bygge ud af Gaffatape.

Afstemning

Hvad Mangler Gaffatape.dk ?

View Results

Loading ... Loading ...
Gaffatape Facts
Gaffatape sælges ofte i ruller af 50 meter.